Sosyal Medya Hesapları Var Mı?

Emre Kınay (Kenan Yağızoğlu) Sosyal Medya Hesapları Var Mı?


Twitter; @1emrekkinay (27.7K)

İnstagram;  @emrekinay (497K)



Tiyatro kökenli başarılı sanatçı Emre Kınay, 5 Mart 1970 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Arap kökenli oyuncunun anne ve babası kendisi gibi tiyatrocu olan Remziye ve Feridun Kınay'dır. 4 kardeşi olan oyuncunun ağabeyi ise müzisyen ve besteci olan Erdem Kınay'dır. Eğitim hayatını 1995 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olarak tamamlamıştır. Öğrencilik yıllarından itibaren Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda oynamıştır.

İlk oyunculuk deneyimini Yüzleşme adlı diziyle yapmış, ilk sinema filmi deneyimini ise 2003 yılında çekilen İnşaat adlı filmde Ali karakterine hayat vererek gerçekleştirmiş oldu. Kısa sürede oyunculuğuyla dikkatleri üzerine çeken Emre Kınay, 2005 yılında Duru Tiyatro'yu kurmuştur. Yılan Hikayesi dizisinde Erkan Ağa karakteriyle tabiri caizse  yıldızı parlayan Emre Kınay oldukça ünlenmiş ve Yeditepe İstanbul dizisiyle de kariyerinde yeni bir seviye atlamıştır. 2016 yılında sona eren Güneşin Kızları dizisinde Haluk karakterini canlandırmış ekranların sevilen isimlerinden biri olmuştur.

Eski manken Emine Ün ile 2003 yılında evlenen usta oyuncu, 6 yıl sonra anlaşamadıklarını söyleyerek 2009 yılında boşanmıştır. Bu evliliğinden Duru isminde bir kızı vardır.

Oynadığı Tiyatro Oyunları;

1000 Nihayet Bitti: Peter Turrini – Duru Tiyatro – 2016

Sondan Sonra : Dennis Kelly – Duru Tiyatro – 2010

Kendine Sor Yerde : Simon Williams – Duru Tiyatro – 2008

Bir Mutfak Masalı : Kerstin Specht – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2007

Kara Sohbet : Amélie Nothomb – Duru Tiyatro – 2006

Sinir : Muzaffer İzgi – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2005

Lütfen Kizimla Evlenir misiniz : Muzaffer İzgi – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2005

İkinci Caddeninin Mahkumumu : Neil Simon – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2002

Rumuz Goncagül : Oktay Arayiçi – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1999

Bir Cinayet Söylencesi : Melih Cevdet Anday – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1999

Kuzguncuklu Fazilet : Yılmaz Karakoyunlu – Bakırköy Belediye Tiyatroları

Bozuk Düzen : Dinçer Sümer – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1998

Simyaci : Paulo Coelho – Dostlar Tiyatrosu – 1997

Barış : Aristopfanes : Bakırköy Belediye Tiyatroları – 1993

Sofokles'in Antigone'si : Bertolt Brecht – Bakırköy Belediye Tiyatroları

Firtina : William Shakespeare – İstanbul Devlet Tiyatrosu – 1991

Brüksel: [Graham Farrow[] - [Duru Tiyatro İstanbul 2018/19

Yönetmenliğini Üstlendiği Oyunlar;

Nafile Dünya  : Oktay Arayici – Duru Tiyatro – 2012

Tatlı Çarsamba : Muriel Resnik – Duru Tiyatro – 2011

Sondan Sonra  : Dennis Kelly – Duru Tiyatro – 2010

Kendine Sor Yerde : Simon Williams – Duru Tiyatro – 2008

Bir Mutfak Masalı : Kerstin Specht – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2007

İkinci Caddenin Mahkumumu : Neil Simon – Bakırköy Belediye Tiyatroları – 2002

Filmografisi;

Tozluyaka - 2022 / Kenan Yağızoğlu

Son Nefesime Kadar - 2022 / Ferzan

Arjantin - 2021 /Şerif

Bir Annenin Günahı - 2020 /Çetin

Kırmızı Oda - 2020 / Ahmet

Sevgili Geçmiş - 2019 /Cemal Karalar

Vurgun- 2019 / Vedat

Yol Arkadaşım- 2017 / Fevzi

Sevda'nın Bahçesi- 2017 / Arjantin

Güneşin Kızları 2015–2016 / Haluk Mertoğlu Silsile

Ulan İstanbul- 2014  Firuz/Ahmet Yılmaz

İnşaat 2- 2014  / Şili

Sil Baştan - 2014 / Yiğit

Güneşi Beklerken - 2014 / Cihan Güzel

Ustura Kemal - 2012 / Komutan Bennet

Dürüye'nin Güğümleri 2010–2011 /Zühtü Gülbayır

Aile Reisi 2009–2010

Ah Kalbim -2009 / Atilla

Güneşi Gördüm - 2009 /Musto

Dün Gece Bir Rüya Gördüm - 2006

Kurtlar İmparatorluğu - 2005 /Le policier

Okul -2003 / Religoun Öğretmen Kemal

İnşaat 1 - 2003 / Şili

İki Aile - 2006–2008 / Oğuz Karaman

Kamyon - 2006

Seni Çok Özledim - 2005 / Arjantin

Sen misin Degil misin? - 2005

Ölümüne Sevdalar - 2005 / Murat Kaptan

İstanbul Şahidimdir - 2004 / Aslan Fırat

Arjantin - 2003 / Yıldırım

Esir Şehrin İnsanları - 2003 / Sayın Kamil

Berivan - 2002 / Ferhat

Yeditepe İstanbul - 2001 / Yusuf

Yüzleşme - 1999 / Kadir

Arjantin / Yıldırım

Yılan Hikayesi - 1999 / Erkan

Emre Kınay İle İlgili Sık Sorulan Sorular


Adı ve Soyadı : Emre Kınay
Meslek : Oyuncu
Doğum Tarihi : 5 Mart 1970
Boyu : 1.81
Kilosu : 76
Göz Rengi : Kahverengi
Sevgilisi : Bilinmiyor
Burcu : Balık
Eğitimi : Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü
Doğum Yeri : İstanbul


Daha Fazla Biyografi
Aynur Gemici Kimdir ?

Aynur Gemici

Kısmetse Olur Aşkın Gücü

Oğuz Kekin Kimdir ?

Oğuz Kekin

Kısmetse Olur Aşkın Gücü

Batuhan Berke Elma Kimdir ?

Batuhan Berke Elma

Kısmetse Olur Aşkın Gücü / Berke

Mert Kılıç Kimdir ?

Mert Kılıç

Kısmetse Olur Aşkın Gücü

Yeliz Kılıç Kimdir ?

Yeliz Kılıç

Kısmetse Olur Aşkın Gücü